Workshops

Wonderlijk Glas workshops worden in Rotterdam Hillegersberg gegeven. Soms op een andere locatie. De techniek die gebruik wordt, heet glasfusion. Het is een prachtige techniek waarmee bijvoorbeeld sieraden, schalen, raamhangers en waxinelichthouders gemaakt kunnen worden. Doordat glas een natuurlijk materiaal is en telkens nét anders werkt zijn alle objecten uniek. Het werken met glas is een ambacht. Ik geef geregeld workshops, zodat ook anderen dit ambacht kunnen aanleren. In een workshop van Wonderlijk Glas leer je de techniek en maak je uiteindelijk een eigen sieraad of object. 

Workshop in het atelier van Wonderlijk Glas,  glasfusion sieraden maken.

Kennismaken met het ambacht

Alle workshops kun je zonder enige ervaring volgen, ik leer je in alle gevallen de basis van de glasfusion-techniek. Bij het maken van sieraden gebruik je de hotpot techniek om het glas te verhitten.
Na afloop van de workshop kun je je sieraad direct meenemen.

Bij de workshop waarin je een object maakt, gebruiken we de grote glasoven. Omdat het langer duurt om glasobjecten in de glasoven te versmelten en te laten afkoelen kun je deze op een later moment ophalen bij het atelier.

Een workshop duurt gemiddeld 3 uur en je maakt dan een object of een sieraad.

Glasfusion in de oven. Deze worden nu gesmolten tot sieraden.

Een workshop op maat

Individuele projecten
Heb je een idee dat je graag in een glaswerk wilt verbeelden? Bijvoorbeeld ter afsluiting van een periode in je leven, ter afsluiting van een persoonlijke ontwikkelingscursus of gewoon een mooi idee voor een object in huis of tuin. Neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Het is mogelijk mijn oven te huren voor het stoken van individuele projecten. Het is in overleg ook mogelijk om tegen vergoeding gebruik te maken van mijn werkruimte, materiaal en gereedschap.

Groepsprojecten
Workshop op aanvraag, bijvoorbeeld een familie workshop om samen een unieke en persoonlijke schaal te maken. Een workshop met collega’s om een mooi object voor op de werkplek te ontwikkelen.  Een vrijgezellen workshop of vriendinnen workshop. Max 6 personen. 

Diane Timmer huurt met enige regelmaat mijn atelier om te werken.

Glasatelier

Dit glaspaneel is gemaakt door Diane Timmer, beeldend kunstenaar. Zij maakt met enige regelmaat gebruik van mijn glasatelier. Dit paneel, van een kleurrijke familie, is gemaakt in opdracht voor een 50-jarig huwelijksfeest.