Over Betty

Liefde voor het materiaal

De liefde voor creativiteit, glas en kunst is mij van huis uit meegegeven. Mijn moeder was handvaardigheid lerares en heeft toen ik klein was haar akte daartoe gehaald.
Ik werd regelmatig door haar meegenomen naar musea en zat erbij toen ze allerlei verschillende technieken uit probeerde samen met haar vriendin, mijn “oma”. Mijn vader heeft tot voor kort een bedrijf gehad dat glas verwerkte, dat deed hij naast zijn baan. Hij maakte met de hand optische instrumenten in eigen werkplaats. Glas en creativiteit waren onderdeel van mijn jeugd. En met plezier hebben mijn ouders hun interesse op mij overgebracht. 

Dat ik op creatief vlak en met glas iets zou gaan doen lag zeker voor de hand en zo is Wonderlijk Glas ook ontstaan. Intussen maak ik al jaren op ambachtelijke wijze glaswerk. Zo ontwerp en maak ik met de hand sieraden, schalen en panelen van glas. Dit doe ik in mijn eigen atelier in Rotterdam Hillegersberg. 

Contact

Elk sieraad en object dat ik maak is uniek, duurzaam en handgemaakt. Bij vragen of persoonlijke wensen en opdrachten kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Je kunt mij een e-mail sturen: wonderlijkglas@gmail.com of mij bellen.

.

Met mijn werk maak ik de wereld een beetje mooier.

Betty van Schendel

Mijn levensmotto is de wereld een beetje mooier maken. Mijn waarden zijn verbinding (met mensen), duurzaamheid en ontdekken (leren, avontuur, nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen). Dit komt voor mij allemaal samen bij Wonderlijk Glas.


Bijzondere monumenten van glas

Naast mijn autonome werk, maak ik ook in opdracht glaswerken. Extra bijzonder zijn de opdrachten voor grafmonumenten. De combinatie van gekleurd glas en steen geeft een grafmonument extra lading. De kleuren spelen met het licht en maakt dat een grafsteen een dynamisch monument wordt. Het kleurrijke glas wordt ook met andere materialen gecombineerd: steen, hout, metaal en natuurlijke materialen.
Ik werk samen met verschillende ondernemers in de uitvaartbranche, waaronder grafsteenmaker Christine Kortland van www.grafkunstenaar.nl