Over Betty

Betty van Schendel. Wonderlijk Glas.

Creativiteit en liefde voor het materiaal

De liefde voor creativiteit, glas en kunst is mij van huis uit meegegeven. Mijn moeder was lerares handvaardigheid en heeft haar akte behaald toen ik klein was.
Tijdens haar studie werd ik regelmatig meegenomen naar musea en ik mocht toezien hoe zij allerlei verschillende technieken uitprobeerde samen met haar vriendin, mijn “oma”. Mijn vader heeft tot voor kort een bedrijf gehad dat glas verwerkte, dat deed hij naast zijn baan op de universiteit. Hij maakte met de hand optische instrumenten in zijn werkplaats. Glas en creativiteit waren onderdeel van mijn jeugd. En met plezier hebben mijn ouders hun interesse op mij overgebracht. 

Dat ik op creatief vlak en met glas iets zou gaan doen lag zeker voor de hand en zo is Wonderlijk Glas ook ontstaan. Intussen maak ik al jaren op ambachtelijke wijze glaswerk. Zo ontwerp en maak ik met de hand sieraden, schalen en panelen van glas. Dit doe ik in mijn atelier in Rotterdam Hillegersberg. 

Contact

Elk sieraad en object dat ik maak is uniek, duurzaam en handgemaakt.

Bij vragen of persoonlijke wensen en opdrachten kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Mijn e-mail adres is: wonderlijkglas@gmail.com of je kunt mij bellen op 06-12523311

.

Met mijn werk maak ik de wereld een beetje mooier.

Betty van Schendel

Mijn levensmotto is de wereld een beetje mooier maken. Mijn waarden zijn verbinding (met mensen), duurzaamheid en ontdekken (leren, avontuur, nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen). Dit komt voor mij allemaal samen bij Wonderlijk Glas.


Ben je benieuwd wat ik nog meer doe en eerder heb gedaan? Bekijk mijn CV.