Herinneringen in glas

Met Wonderlijk Glas vervaardigt Betty persoonlijke glaspanelen en herinneringsobjecten voor grafmonumenten. Glas kan kleur aan een monument geven. Daarbij kan ook persoonlijk aangesloten worden bij herinneringen aan de overledene. Denk aan favoriete kleuren of een specifieke voorstelling.

Deze bijzondere grafmonumenten maak ik vrijwel altijd met Christine Kortland. Zij ontwerpt de steen en vervolgens word ik erbij betrokken voor het maken van het glaswerk. We werken al sinds 2014 samen en hebben al meer dan 50 grafmonumenten mogen maken.

Wilt u een glaspaneel of herinneringsobject bij een bestaand graf, neem dan contact op.

Naast de grafmonumenten heeft Christine een bijzondere herinneringsbank ontworpen. Het glaspaneel in dit object in de buitenruimte heb ik gemaakt naar wens van de klant. De opdracht kwam van de Koepel Kerk in Willemstad, Noord Brabant. Dit monument is ontworpen ter herinnering aan mensen die zijn overleden maar die geen graf hebben.

In de bank zit een glaspaneel geïnspireerd door de kleuren en de lijnen uit de omgeving. In de omgeving zag ik veel groen en oranje tinten. Dat zie je ook terug in het glaspaneel dat in de bank verwerkt zit. Het monument is te vinden als je het terrein rond de Koepel Kerk oploopt, over het bruggetje op de begraafplaats aan de rechterzijde van de ingang van de kerk. Op de bank staat een gedicht van Floortje Agema.

Het cortenstaal is gemaakt door Amto.

Stil staan wij bij wat jij in beweging bracht in hart, in lijf, in leven, Bewogen worden wij door wat niet meer is en door de liefde die altijd is gebleven.   

Floortje Agema

Herinneringsobjecten van glas

Het is ook mogelijk om in dezelfde kleurstelling als het glasmonument waxinelichthouders van glas te bestellen. Nabestaanden zetten deze thuis bij de foto van hun dierbare. Doordat het glas in dezelfde stijl en kleurstelling is, dient dit als een klein herinneringsmonument voor in huis.

As versmolten in glas

Het is ook mogelijk om as van een overledene te versmelten in glas. Dit kan in een object of in een sieraad. De kleur, vorm en grootte kan helemaal naar wens met mij worden afgestemd.
Je kan altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Hiernaast zie je een voorbeeld van as van een geliefd huisdier, verwerkt in een hanger. Bij het verwerken van as wordt zeer nauwkeurig en zorgvuldig te werk gegaan. Zo worden er geen andere objecten of sieraden in een oven, waarin een assieraad verwerkt wordt, geplaatst.