Glasfusion techniek

Glasfusion is het versmelten van meerdere lagen glas op hoge temperatuur. De gekleurde glas stukken worden door verhitting aan elkaar gesmolten tot een nieuwe vorm. Het glas wordt in de glasoven verhit tot 750 a 800 graden. Bij 750 graden blijft het reliëf zichtbaar, bij 800 graden versmelten de lagen tot een glad geheel. Voor het vormen van een schaal of waxinelichtje wordt een werkstuk nogmaals in de oven verhit op een lagere temperatuur. Bij 670 graden kan glas in of over een vorm zakken.

In mijn atelier beschik ik over een eigen glasoven, watergekoelde boormachine, zaagmachine en freesmachine. En wanneer het nodig is kan ik terecht in de werkplaats van mijn vader. Het glaswerk wordt uitsluitend uitgevoerd in Bullseye glas. Dit is zeer hoogwaardig kwaliteitsglas uit Amerika, en garandeert levenslang behoud van kleur.

Ruw Bulls Eye glas in diverse kleuren

Kenmerkend voor Bullseye glas is de hoge kwaliteit. De kleuren komen in enkele gevallen pas tevoorschijn na verhitting. Hierdoor zijn de ruwe glas stukjes op de foto anders van kleur dan wanneer u ze verwerkt ziet in een glasfusion werkstuk.

Mijn motto is de wereld een beetje mooier maken.