Workshop glasfusion in Rotterdam

Wonderlijk Glas workshops worden in Rotterdam Hillegersberg gegeven. De techniek die gebruik wordt, heet glasfusion. Het is een prachtige techniek waarmee bijvoorbeeld sieraden, schalen, raamhangers en waxinelichthouders gemaakt kunnen worden.

Doordat glas een natuurlijk materiaal is en telkens nét anders werkt zijn alle objecten uniek. Het werken met glas is een ambacht. Ik geef geregeld workshops, zodat ook anderen dit ambacht kunnen aanleren. In een workshop van Wonderlijk Glas leer je de techniek en maak je een eigen sieraad of object. 

BOEK NU EEN WORKSHOP

Speciaal glas

Het glas dat we bij Wonderlijk Glas gebruiken behoort tot de hoogste kwaliteit in het fusion glas: Bullseye glas, geproduceerd in Portland, Amerika. Het behoudt de kleur en vorm levenslang. Tenzij je het laat vallen natuurlijk.

Er zijn in de tinten glas van Bullseye kleuren die pas tot uiting komen na verhitting. In de raamhangers op de foto is dat goed te zien. De kleuren geel, oranje, rood, roze en paars ontstaan pas, nadat het glas gedurende een periode op een bepaalde temperatuur wordt gehouden, in de glasoven.

In de workshop object maken, kunt u een raamhanger maken van 12 x 12 centimeter. Na het tekenen van het ontwerp gaan de deelnemers glas snijden en glas knippen om de juiste vorm te kunnen samenstellen. Ook zijn er voorgevormde stukjes. Zo is het ook voor mensen met minder kracht en coördinatie in de handen mogelijk om deel te nemen aan deze workshops.

Op een basis plaatje worden de stukjes glas verlijmd en na afloop van de workshop versmolten in de glasoven. Na ongeveer twee weken kunnen de deelnemers hun werkstukken ophalen.

Lijkt het jou ook leuk om een raamhanger te maken? Kijk dan bij op de website bij workshops naar object maken klik hier .