Voorjaar!

Heerlijk dat het zonnetje weer wat sterker en vaker schijnt. De opkomende bloesem aan de bomen en bloemen in de natuur inspireren mij. Ik gebruik vaak kleur in mijn glasfusion werk, en dat is ook te zien in het werk van afgelopen weken, de tinten die ik de afgelopen dagen gebruik zijn helder en sprekend.

Bij de expositie in de groene passage, die te zien was van oktober 2023 tot en met januari 2024 heb ik een nieuw model waxinelicht geïntroduceerd. Ik had er twee gemaakt en ze in de vitrine kast geplaatst, ze zijn dezelfde week nog verkocht.

Het is een vrolijk kleurrijk model met frisse bloemen en groen “blad”. Van dit model is nu ook een groot exemplaar beschikbaar. Ik maak deze waxinelichten van een plaatje blank glas van 12x 12 centimeter voor de kleine modellen. Daarin past een waxinelichtje van 4 centimeter. Voor het grote model gebruik ik een plaatje blank glas van 15 x 15 centimeter. Daarin past een groot waxinelicht van 6 cm doorsnede. Voor de bloemen gebruik ik restjes glas van eerdere projecten en workshops die ik zo heet stook dat het kleine druppels worden. De bolletjes die zo ontstaan zijn net bloemetjes.

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor mij. Glas is een product dat altijd kleur behoudt. Ik probeer van de reststukjes nieuwe items te maken of ze te hergebruiken. Zo zijn de “bladeren” bij dit nieuwe model ontstaan. Dit zijn knipresten van verschillende groentinten uit andere projecten.

De afgelopen periode ben ik gestart met het maken van kleine schaaltjes. Voor een theezakje of een bonbonnetje. Deze schaaltjes zijn ook geschikt om je sieraden in het leggen als je ze bij het slapen af doet. Zo’n vrolijk schaaltje is stevig en praktisch en past altijd op je nachtkastje. De producten zijn te koop en te zien in de shop, Wil je meer informatie over de afmetingen en meer foto’s van de de schaaltjes of de waxinelichten zien, klik dan hier om naar de webshop te gaan.

Het is ook mogelijk om zelf een schaaltje of waxinelichthouder in je eigen stijl en kleuren te maken tijdens een workshop object maken. Op de website bij workshops staat meer informatie over de beschikbare data, grootte van de groepen en de kosten van een workshop. Klik op Workshop glasfusion in Rotterdam om naar het nieuwsbericht over workshops te gaan.