Op zoek naar een leuk kerst kado?

Bij Wonderlijk Glas staat alles al in het teken van de feestdagen. De afgelopen weken is hard gewerkt aan een voorraad handgemaakte, unieke en kunstzinnig kado’s.

Glas is een duurzaam, kleurrijk en veelzijdig materiaal. Ideaal om mooie geschenken voor de feestdagen mee te maken.

Kijk voor meer informatie en om producten te bestellen bij Shop . Het is ook mogelijk om een of meerdere producten naar eigen ontwerp in glas te laten maken. Via mail kun je Contact met mij opnemen.

Waxinelichtjes met blank glas, groene hulstbladeren en rode besjes

Om tot een ontwerp te komen, sta ik open voor inspiratie uit de natuur. De kerstwaxinelichten met hulsttakjes zijn voortgekomen uit een inspirerend weekend in de bossen in Maarssen in november 2021. Daar werd ik overvallen door de schoonheid van de hulststruiken die op buitenplaats Doornburgh staan. Thuisgekomen experimenteerde ik wat met hulsblaadjes en rode besjes in glas.

De rode besjes maakte ik in eerste instantie van kleine snipperjes rood glas die over waren gebleven van andere projecten. Ik ga zo duurzaam mogelijk om met glas en gooi nooit restglas weg. Door deze stukjes op 800 graden te verwarmen worden het als het ware kleine druppels, net besjes. Deze mooie waxinelichten zijn in het najaar van 2021 verkocht via Artihove, een kunstgalerie in de buurt van Rotterdam. Daar zijn ze dit jaar ook weer te koop. Zowel in de showroom in Bergschenhoek als op de website. Ook kan ik deze waxinelichten nu op mijn eigen website aanbieden. Kijk voor meer informatie en om producten te bestellen bij Shop.

Duurzaam en weersbestendig

De producten van Wonderlijk Glas zijn duurzaam en weersbestendig. Dat maakt de glashangers ook geschikt om buiten op te hangen. Bij voorbeeld in een kerstboom bij de voordeur of in de tuin. Bij een kerstmarkt kocht een mevrouw een serie harten voor het kerstboompje dat zij elk jaar voor haar man op de begraafplaats zet. Ik vond dat hartverwarmend om te horen. Ik weet ook zeker dat deze harten vele jaren mee zullen gaan. Het materiaal verkleurt niet, behoud zijn vorm en kan tegen weer en wind. Mensen, zoals deze mevrouw, inspireren mij en brengen mij op nieuwe ideeën. Het is ook mogelijk om een of meerdere producten naar eigen ontwerp in glas te laten maken. Of zelf harten van glas te maken in een workshop. Klik hier voor meer informatie over de workshops. Via mail kun je Contact met mij opnemen.