Glasfusion zonnebloem

Herfst: De dagen worden korter, de herfst treedt in en het weer wordt onstuimiger. Ik krijg dan verlangen naar kleur en zonlicht. In het najaar van 2021 ben ik gestart met experimenten met zonnebloemen van glas. Voor mij is een gele raamhanger in de vorm van een zonnebloem de oplossing om het gevoel van licht en kleur in huis te houden.

Met een foto van een zonnebloem uit de moestuin heb ik de blaadjes in het gele glas op maat gesneden en gevormd tot een glasobject. Van klei heb ik een speciale mal gemaakt waarin ik de glazen zonnebloem in een organische vorm smelt.

Hieronder ziet u het proces in beeld.

Zonnebloem bij de jubileum expositie in de groene passage

Van 16 oktober tot 8 januari is Wonderlijk Glaswerk te zien in de galerie van “De groene passage” in Rotterdam.

Wonderlijk Glas bestaat 12,5 jaar. Dat vieren we met een jubileum expositie. Onder andere is daar ook een vrolijke zonnebloem op steel te zien. Met houtdraaiwerk van Peter Timmerman van verrassend hout.

De samenwerking met andere kunstenaars, zoals bij deze zonnebloem met een houtkunstenaar, maakt dat het glaswerk op originele wijze versterkt wordt en er steeds weer nieuwe creaties ontstaan.

Bezoek aan de zonnebloem op steel kan vanaf 16 oktober, elke dag tijdens de openingstijden van de groene passage van 8.00-20.00 uur.

Kijk voor de zonnebloem raamhanger in de shop, wilt u een bloem in opdracht laten maken? Neem dan contact op via mail.