Expositie in de Groene Passage

Van oktober 2023 tot en met 7 januari 2024 is Wonderlijk Glas te zien in de Groene Passage in Rotterdam. De glaskunstwerken worden geflankeerd en versterkt door foto’s van glasobjecten en van de natuur in en rond Rotterdam.

In het bijgevoegde filmpje krijgt u een korte indruk van de expositie.

Bovenaan de trap bij de expo ruimte ziet u een vitrine kast met kleine kado artikelen die ook te koop zijn bij de service balie.

Het wandobject met titel “zoek het licht en laat je verwarmen” springt meteen in het oog. Het originele glaspaneel met dezelfde titel, heb ik in 2019 voor een monument in Heerjansdam gemaakt, en hangt als foto in een van de eetruimtes van restaurant Spirit.

Bij de officiële opening van de expositie in de groene passage heb ik verteld dat het werken met glas mijn passie is. Met Wonderlijk Glas probeer ik de wereld een beetje mooier te maken en mensen te helpen op hun pad. Ik werk vanuit mijn hart en glas is daarin mijn medium. Glas is kleurrijk en altijd verrassend door de wisselwerking met licht. Het is kwetsbaar en verfijnd en robuust en sterk tegelijkertijd. Door het werken met glas heb ik inspirerende vragen gekregen, ben ik uitgedaagd mijn grenzen te verleggen en heb ik bijzondere en lieve mensen ontmoet.

In de afgelopen 12,5 jaar zijn meer dan 60 monumenten in de buitenruimte geplaatst met een of meer glaspanelen. De foto’s in de expositie maken het mogelijk om ook iets van de glaskunst die her en der in Nederland en België staat te kunnen laten zien. Daarnaast versterken de foto’s de glaskunst, door de inspiratie bronnen van de werken te laten zien.

De expositie is nog tot en met 7 januari te bezoeken. Vind je het leuk om rondgeleid te worden en de verhalen achter de glasobjecten of de foto’s te horen. Neem dan contact op voor het maken van een afspraak.