Expositie 12,5 jaar wonderlijk Glas

Betty van Schendel-  Wonderlijk Glas

Van oorbellen en waxinelichthouders tot kunstobjecten en glaspanelen voor grafmonumenten. Onder de naam Wonderlijk Glas maakt Betty van Schendel diverse objecten van glas. Met de glasfusion techniek worden stukken (gekleurd) glas met elkaar versmolten tot een nieuwe vorm.

In 2010 is Betty op kleine schaal begonnen met glasfusen en inmiddels bestaat Wonderlijk Glas 12,5 jaar!
En dat mag gevierd worden. Van 16 oktober tot 8 januari zal er een overzichtsexpositie te zien zijn bij de galerie van de Groene Passage, Mariniersweg 9 3011 NB ROTTERDAM (centrum).

In de Groene Passage zijn zeven enthousiaste winkeliers verzameld, die samenwerken omdat ze vanuit dezelfde gedachte gestart zijn. Namelijk dat ze het niet alleen zelf goed willen hebben, maar ook anderen én alles op de planeet goed willen doen. Nu en later. Ze staan dus voor duurzaam, fairtrade en groen. Ook is er een restaurant, zijn er workshops en cursussen te volgen en er is een expositie ruimte op de eerste etage. Dit concept past heel goed bij de waarden en de doelstellingen van Wonderlijk Glas. En wat zijn we trots dat Wonderlijk Glas juist daar mag exposeren!

Bij de expositie is de ontwikkeling in de glasfusion objecten van de afgelopen 12,5 jaar te zien. De kunstwerken staan in prachtige displays met visuele ondersteuning van foto’s van Hans van Schendel. Betty aan het werk in beeld, foto’s die inspirerend waren voor het maken van objecten, foto’s van omgevingen waar inspiratie opgedaan is, foto’s van objecten in de buitenruimte en detail foto’s van glas.

De foto die Hans in 2019 van het centraal station in Rotterdam gemaakt heeft, is speciaal door het lijnenspel. De lijnen in het ene gebouw lijken naadloos over te lopen in het andere gebouw. Het inspireerde mij om een driedelig glaskunstwerk te maken met verschillende technieken waarbij lijnen ook de hoofdrol spelen.

De foto, afgedrukt op aluminium in groot formaat, en het glaskunstwerk zijn beide te zien in de jubileum expositie.

Betty vertelt: “Vanaf het eerste begin heb ik de ambitie gehad om een professioneel kwaliteitsproduct te maken, rekening houdend met de technische aspecten en gedragingen van glas. Ik wordt enthousiast van het hele ontwikkelingsproces, van het ontwerp tot het eindproduct. Zo is Wonderlijk Glas een prachtige leerschool voor mij, waar ik met bijzondere mensen in aanraking kom en bijzondere dingen meemaak Samenwerken met andere kunstenaars die met taal, fotografie, steen, brons, hout en metaal werken is voor mij heel inspirerend en verbindend. Door de verscheidenheid aan werk in opdracht heeft Betty de afgelopen 12,5 jaar verschillende stijlen en mogelijkheden binnen de glasfusion techniek uitgeprobeerd. Dit is ook terug te zien in de komende expositie in Rotterdam.

Ik zou het heel leuk vinden u te ontmoeten bij de expositie. Neem contact op om een afspraak te maken.